onsdag 13 januari 2010

Borta bra med hemma bäst

Ja, så har man äntligen fått återvända hem.
Efter att ha ställt in extra element och hängt för fönstren är det i alla fall beboeligt. Helt sjukt att man ska betala full hyra för ett hus man inte kan bo i!

Idag har jag varit uppe i Ransby och träffat Maria, Max, Sara & Ludvig! Hade sådan dundertur att William vaknade direkt vi kom dit, medan de andra killarna sov. Sen, i samma sekund som han slocknade i min famn, vaknade Max. Så tyvärr fick de inte leka särskilt mycket... Vi får hoppas de kan hålla sig vakna nästa gång :)

William har även börjat med nappen idag. Vi har tidigare inte fått honom att ta den alls, och även om han har otroligt svårt att ha den kvar i munnen i mer än 2 minuter så tuttar han i alla fall på den en liten stund! Framsteg! (anledningen till att vi vill ha napp är för att han har sådant enormt sugbehov, men inte av någon napp utan av våra fingrar. Detta kan bli lite drygt i längden när man ständigt måste ligga med en finger i hans mun konstant...)

Idag tänkte jag tipsa om kläder.
Jag vet hur lätt man drar iväg med sig själv när det gäller köpande av kläder till den lille/lilla.
"ååh så söt, den bara mååste vi ha!" eller "men gud så fin, den kan vi väl köpa?" eller "men den där var ju billig, den köper vi." låter det ofta när man tittar på barnkläder. Och det är otroligt svårt att hålla igen..
Men sanningen är att en nyfödd bebis inte hinner använda sina kläder särskilt länge innan det är dags för en större storlek! Vi köpte på oss tonvis med kläder från Tradera, i storlek 50/56 som man oftast har till nyfödda. Självklart köpte vi även lite större också, men vi siktade främst in oss på den storleken. Tji fick vi, för eftersom William var 56 cm när han föddes kunde han inte ha den storleken alls länge. Detta resulterade i att vi hade massvis med kläder som han aldrig ens hann använda. Och när det var dags för storleksbyte hade vi plötsligt inte alls mycket kläder.
Så, när ni ska köpa kläder: köp inte för mycket av samma storlek, köp hellre lite av varje. Det blir även ofta att man använder samma kläder om och om igen efter tvätt, vilket gör att ännu mindre blir använt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar